Bereikbaar op werkdagen 10-12u
Dragen, hoe ik het ervaar

Dragen, hoe ik het ervaar

Met mijn dochter op dit moment slapend in de Tula carrier op mijn buik bedacht ik me, hoe geweldig fijn dragen eigenlijk is.
Ik geniet er zo intens van, dat ik het een goede reden vond voor een blog tussen alle hectiek door.

Hectisch is het, want we zijn ontzettend aan het groeien bij Hip & Groen!
En dat brengt een hoop werk met zich mee, de winkel moet hier en daar aangepast, want met nieuwe artikelen heb je meer plek nodig. Maar ook moeten nieuwe artikelen op de webshop verschijnen, en heb ik daarnaast ook een hele klus aan het kiezen van deze nieuwe producten.

Maar daar ging mijn blog niet over. ;-)
Dragen, hoe ervaar ik het dragen van mijn kinderen?

Gister kreeg ik nog de vraag of ik mijn oudste dochter nog draag. Vaak wordt dat toch als raar gezien. Kom op, ze is al 5....
Maar nee, onze oudste dochter Yasemin dragen we niet veel meer. Met een dagje weg misschien, aan het einde van de dag.
Maar de jongste, Defne, die dragen we nog heel veel. En net zoals op dit moment, dat ik aan het typen ben, slaapt ze vaak haar middagslaap op mijn buik.
En dat is fijn, dat is genieten!

 


Wat is er nu fijner dan je kindje dicht bij je hart? De stroom oxytocine die vrij komt, geeft me vlinders in mijn buik en het gevoel haar voor altijd te willen knuffelen en nooit meer los te laten.
Je kent dat gevoel vast wel, dat je je nog net in kunt houden en niet gewoon een keer heel hard bijt van liefde. Want die liefde die stroomt ontzettend wanneer je kindje, net geboren of al ouder, zo heerlijk dicht tegen je aan, huid op huid ligt.


Toen Defne net geboren was zat ze al heel snel in de draagdoek. Zo kon zij lekker rustig slapen, en had ik mijn handen vrij voor Yasemin. Zo kon ik nog met haar knutselen en spelletjes spelen. Maar ook het huishouden doen werd zoveel gemakkelijker.
Je kent die momenten vast wel, dat je je kindje niet weggelegd krijgt en je met je handen in het haar zit, wat ga ik nu doen.....


Het dragen is voor mij zelfs de reden geweest dat ik deze winkel heb kunnen openen. Zonder dragen, was Hip & Groen er niet.
Lekker dubbelzinnig natuurlijk, want ik ben tenslotte draagconsulente en verkoop onder andere draagdoeken en draagsystemen. Maar ik bedoel het natuurlijk anders.
Als ik mijn dochter niet elke dag tijdens haar middagslaap op mijn buik zou kunnen hebben, had ik nooit hier in de winkel kunnen werken.
Dankzij mijn drager, kan ik zoveel werk verrichten terwijl Defne lekker ligt te slapen, of terwijl ze niet lekker is en lekker op mijn rug zit, of wanneer ze een hangdagje heeft en liever niet op de grond wil spelen.
Ik zeg, 3 x hoera voor het dragen! Het maakt het leven zoveel gemakkelijker.

Dit is natuurlijk ook de reden dat ik ontzettend graag draagconsulten geef. Het is zo fijn om iemand anders te zien genieten van dat kindje dicht tegen hun aan. Het praktische, de handen vrij hebben, vinden ouders ook vaak ontzettend prettig.

Met dragen stimuleer je de hechting, dus ook voor papa's is dragen heel erg fijn. Mijn man geniet er ook zo van!

Hoe ervaar jij het dragen van je kindje? Ik ben heel benieuwd naar jou verhaal!

 

Anita - 30 Apr 2015 @ 08:55
Ik heb een zoon van ruim 4 (januari 2011) en helaas wist ik nog niet genoeg van het dragen af. Hij heeft bij mij tot 9 maanden in de babybjorn gezeten, en ik heb nooit geweten hoe slecht die dingen waren.
Zelf werk ik in de kinderopvang en sinds vorig jaar heb ik leren knopen, en draag ik samen met een collega regelmatig de kinderen op werk. Ondertussen geknoopt met zowel een geweven doek alsmede een tricot doek. Ondertussen zitten de desbetreffende kinderen ook in een ergo draagzak. Deze worden tijdens het werk regelmatig op de rug gedaan, zodat de kinderen lekker vertrouwd tegen ons aan zitten en ondertussen kunnen wij overige werkzaamheden verrichten. Mocht er ooit een 2e komen bij mij, dan twijfel ik geen moment en ga ik ook zeker dragen.
Nathalie - 30 Apr 2015 @ 12:31
Wat leuk om te lezen Helena, bedankt dat je jouw ervaring met ons wil delen!
Fam. Hurenkamp - 30 Apr 2015 @ 12:17
Hoe ik het dragen ervaar..

Mmm spijtig genoeg ben ik me eigen meer in het dragen gaan verdiepen toen ik zwanger was van onze 2e. Want ik weet nog heel goed dat met onze oudste die we nooit weggelegd kregen, maar altijd dichtbij mij of mijn man wilde zijn en blijven. Lekker slapen op onze borst, heel dicht tegen ons aan. Zodra we hem weg legden was het gelijk brullen en dat vond ik wel heel sneu natuurlijk, dus pakte ik hem weer lekker bij me en was het meteen goed. Maar toen (oudste is van mei 2010 en dus alweer bijna 5 jaar) was dat dragen nog niet zo heel actief, tenminste pas zo ongeveer 2011/2012 hoorde je dat dragen steeds meer en meer en ben ik me er ook echt in gaan verdiepen.

Dat onze jongste Owen in september 2012 werd geboren ben ik hem ook heel snel al gaan dragen, slapen op bed deed ie niet. Ik begon met een Tricot slen en echt ik verbaasde me er zo over want voelde me er zo fijn bij want had heel fijn mijn beide handen vrij, zo had ik en de tijd voor het huishouden (dit wat ik bij onze oudste niet echt had) en ik had de tijd voor onze oudste Jayden om er ook absoluut er voor hem te zijn.

En nu, beiden maken er soms wel eens een gevecht erom want dan willen ze beiden tegelijk bij mij op de rug. Alleen heb ik er momenteel nog maar een nieuwe drager en plan ik het zo want het probleem doet zich vooral voor als we s' ochtends naar school toe gaan lopen, dan pakt de oudste de loopfiets want hierom is ook regelmatig gevecht om en zo combineer ik dat dan mooi want als ik Jayden heb weg gebracht mag Owen met de loopfiets terug naar huis en als ik Jayden dan weer ophaal dan neem ik de loopfiets mee in de hand en Owen op de rug. Dan bij school Owen van de rug af en Jayden op de rug.
Ja het lijkt een heel gedoe, maar met mijn nieuwe drager gaat dat eigenlijk helemaal prima want die heb ik zo weer om ben er zoveel meer handiger mee geworden.

Heb ook nog wel een Bondolino maar daar zijn beiden ondertussen wel uitgegroeid, alleen met de bondolino stond ik vaak wel wat langer mee te klooien om hem goed om te krijgen.

Ja, voor mij juich en ben ik ook absoluut VOOR het dragen voel me er zo heerlijk bij echt een genot!

Laat een reactie achter


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »