Bereikbaar op werkdagen 10-12u
Product review #1: Lanoline

Product review #1: Lanoline

Al de hele week neem ik mijzelf voor om een bericht te schrijven over lanoline. Maar, drukdrukdruk.
Toch is het de moeite waard.
Waarom? Lanoline is echt een wondermiddel, gewoon, recht uit de natuur! Echt een artikel dat je gewoon standaard in huis moet hebben.
En ik heb het afgelopen week weer zelf ondervonden. Wat een heerlijk spul.

Lanoline is  een ander woord voor wolvet.
De lanoline die ik in mijn winkel en webshop verkoop, van het merk Sheepish Grins, is de meest pure vorm van lanoline die er te krijgen is.
Wolvet wordt verkregen door het wassen van wol en vervolgens het water te laten verdampen. Het vet blijft over.
Het wordt veel gebruikt in creme's, omdat het heel goed in de hoornlaag van de huid trekt.

Lanoline wordt ook veel gebruikt in combinatie met wasbare luiers. Je kunt er namelijk een wolbroek mee waterafstotend maken. Ideaal!
Maar het kan voor heel veel meer gebruikt worden.Laat ik wat voorbeeldjes noemen van de afgelopen 7 dagen binnen mijn huishouden:

- Ik was vorig weekend verkouden. Je kent het vast wel, met een loopneus loop je de hele dag te poetsen. Na een dagje (en 120 x poetsen verder) is de huid onder je neus helemaal schraal en pijnlijk. Ik besloot een likje lanoline te smeren, en de pijn verdween als sneeuw voor de zon. De volgende ochtend was zelfs mijn huid al een flink stuk verbeterd!

- Onze kleine dame Defne had luieruitslag, hup een lik Lanoline erop. Even aan de lucht laten drogen en de nacht in, volgende dag was de vlek weer weg.

- Manlief heeft vaak kapotte en droge handen door zijn werk. Ook deze nam ik afgelopen week eens onder handen met een lik lanoline. Zacht als babyhandjes. Het liefst voor je gaat slapen, zodat het de hele nacht kan intrekken.

- Dit zelfde deed ik met mijn voeten. Ik heb last van wintervoeten, en kan soms wel 24/7 ijskoude voeten hebben in de winter.
Ik smeerde ze in met lanoline en trok wollen sokken aan, heerlijk warme voeten!

- Mijn oudste dochter Yasemin heeft op de fiets soms last van de koude wind op haar wangen. Als bescherming smeerde ik lanoline. Ze had nergens meer last van.

Ik kan wel uren doorgaan, maar dit zijn enkele situaties die zich in de afgelopen 7 dagen voor deed binnen mijn gezin!

Voor ons is een potje lanoline echt onmisbaar! Ik heb zelfs een klein potje in mijn tas zitten. Het komt regelmatig van pas.
Zelfs als lippenbalsem is het ideaal.
Ook bij tepelkloven werkt lanoline ontzettend goed!

Dus, bestellen maar, zou ik zeggen! :-)

Heb jij al ervaring met lanoline? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter liet!


Nathalie Cetindere - 19 Mar 2018 @ 09:52
Beste Hans, Bedankt voor je reactie.
De lanoline kun je inderdaad gebruiken om een trui te lanoliseren. Als je hem echt vettig en daardoor water en vuil afstotend wil hebben volstaat deze vaste lanoline.
Voor een lichter laagje lanoline, kun je ook kijken naar de lanoline spray die wij in ons assortiment hebben. Deze brengt het natuurlijke gehalte lanoline terug aan de wol. Maar de trui zal hier niet echt vet en water/vuil afstotend van worden, dan heb je echt een dikkere laag nodig, welke je kunt verkrijgen door te lanoliseren met de vaste lanoline.
Hans Polet - 18 Mar 2018 @ 12:17
Kan deze lanoline ook gebruikt worden om echte wollen truien weer vettig te maken, voor een mooie glans en om de trui vuil- en waterafstotend te maken? Mijn vrouw wil een authentieke visserstrui voor me breien, maar de vette wol die daarvoor gebruikt werd bestaat niet meer
Nathalie Cetindere - 19 Feb 2018 @ 09:50
Bedankt Henk voor je eerlijkheid. Geen probleem!

Marcel, het trekt niet in en blijft inderdaad vet. Om het echt als dagelijkse handcreme te gebruiken is het niet prettig, ik gebruik het echt voor de kapotte en droge plekjes in de winter. De bovenkant van mijn handen wordt bijvoorbeeld al snel erg droog in de winter, lekker een laagje lanoline er op en het is weer heerlijk soepel.
Henk - 18 Feb 2018 @ 07:05
sorry Nathalie Cetindere dat ik beweerde dat jullie geen pure vorm verkopen , bij nader inzien zijn jullie toch een van de weinige webshops die de pure vorm verkopen , nogmaals excuses , ik was te snel met mn oordeel , heb al aardig wat potjes duur nep- lanoline weg moeten gooien.
Marcel - 16 Feb 2018 @ 08:39
Trekt het vlot in de huid of blijven je handen lang vettig en glad??
Nathalie Cetindere - 15 Feb 2018 @ 09:54
Dag Henk, heb je ons product geprobeerd? Deze is inderdaad stug en importeer ik inderdaad, is geen Nederlands product.
Wellicht handiger om te reageren wanneer je ons product hebt gebruikt. Wij verkopen absoluut 100% pure lanoline.
henk - 15 Feb 2018 @ 09:48
wat u op de website verkoopt is niet de pure vorm.
er zit bij uw product van alles doorheen.
de pure vorm is er stug en wordt pas smeerbaar als je het verwarmt ( 40 graden smeltpunt)
helaas is deze pure vorm niet in europa te koop , dan zou je het moeten importeren uit nieuw zeeland en dan moet je de Merino Lanolin Skin creme hebben , daar zit alleen een beetje glycerine in om het smeerbaar te maken.
de meeste die in Nederland verkocht worden bevatten niet meer dan 3 % lanolin!!
Astrid - 17 Jun 2017 @ 08:19
Lanoline is voor mij ellende.... na een uur sprongen de kloven in m'n handen.
Mirjam Douma - 27 Feb 2017 @ 06:19
Ik heb Rosacea. Lanoline zou de boel moeten verergeren. Allergische reacties kunnen uitlokken (te lezen op websites over Rosacea) Ik ervaar het tegendeel. (hoop niet dat het nog gaat komen)
Andre - 15 Dec 2016 @ 04:59
Ik heb dik droog haar en krullen en wil er geen chemische producten indoen en gebruik pure lanoline, werkt super!
Patty - 09 Jul 2016 @ 08:35
Maak er een nog dieper werkende voetencreme vam met een paar eetlepels kruidenolie van rozemarijn of salie meng warm met cacaoboter en goed roeren. Of met smeerwortelolie/ blad voor drogehuid en als antirimpel met mengen met de amandelkuidenolie en bijenwas!
Sanne - 15 May 2015 @ 09:44
Wat ben ik blij met je tip van de lanoline! Mijn voeten zijn door werk en hobby vaak ontzettend droog, met grote kloven en pijn bij het lopen als gevolg. Inmiddels ben ik aan mijn tweede potje lanoline toe en ik kan zeggen: het is echt een wondermiddel! Het enige nadeel? Mensen zien niet hoe geweldig het werkt omdat ik de 'voor-situatie' altijd verborgen heb gehouden. En nu heb ik eindelijk voeten die gezien mogen worden :) Bedankt!
Suzanne - 26 Mar 2015 @ 11:42
Vandaag voor het eerst lanoline gebruikt. Het is heerlijk voor mijn handen die altijd droog en pijnlijk zijn. ik had dit eerder moeten ontdekken.
Angelique - 20 Feb 2015 @ 12:53
ik gebruik het ook voor m'n droge hielen. Werkt super!!
Nanda Markus - 20 Feb 2015 @ 12:48
Jaaaahh, lanoline is geweldig! Ik ben kraamverzorgende en adviseer het bij pijnlijke tepels en bij echte tepelkloven. Werkt super!

Laat een reactie achter


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »